Rólunk

Gazdasági társaságunk 2008-ban alakult.

Tovább

tanácsadás

Kérdése van? 

Tovább

webáruház

Nézzen szét és válasszon ...

Tovább

WEBMAIL

Elektronikus leveleit olvassa itt.

Tovább

Friss Hírek

2015/03/31

Már kipróbálható a Microsoft új böngészője

A vállalat tegnap a Windows Insider tesztelői számára kiadta a készülő Windows 10 operációs rendszer legújabb, október óta immár negyedik változatát („Fast Ring” Build 10049), és ebben először szerepel az Internet Explorert leváltó új böngésző, a „Project Spartan”. A böngésző – akárcsak maga az operációs rendszer sem – még nem tartalmazza az összes eszközt, melyet a véglegesbe szánnak, de a technikai előzetesben a fő funkciók már kipróbálhatók. Így elérhető már a Spartan és a digitális személyi asszisztens, a Cortana integrációja, vagy például az egérrel vagy digitális tollal végezhető weblapjegyzetelés, de az új nézet, a Reading View is kipróbálható, igaz, egyelőre még csak online módban.     >>

2015/03/31

Az AMD bővebben beszélt az aszinkron shader nevű titkos fegyverről  

Az AMD Ausztráliában tartott rendezvényén részletezte azt a tervét, amely a GPU-limit kiütésére vonatkozik. Mint ismeretes az új, alacsony szintű hardverelérést biztosító API-k esetében a CPU-limittel kapcsolatos problémák voltak a középpontban, hiszen a hagyományos megközelítés tényleg itt eredményez olyan extrém többletterhelést és skálázhatósági problémákat, amelyekkel borzalmasan nehéz bánni. A pár napja bemutatkozott 3DMark API Overhead tesztje pont ezt a problémát prezentálja, és az eredményekből látható, hogy az új API-k sokszorosan hatékonyabban a régieknél, vagyis az előrelépés kézzel fogható.   >>

2015/03/31

Sebészeti robotok fejlesztésébe kezd a Google 

A technika számtalan területén tevékenykedő Google-tól nem idegen a robotfejlesztés – több ilyen cégben van tulajdonrészük, például a katonai robotkutyát fejlesztő Boston Dynamicsban is, két éve pedig közölték, hogy nagy erőket fordítanak az ipari robotikára. Egy tegnapi bejelentés szerint pedig újabb nagy projektbe vágnak bele: közölték, hogy megállapodást kötöttek a Johnson & Johnson Ethicon nevű leányvállalatával, és sebészeti robotok, illetve platform kialakítása az együttműködés célja. Az automatizált, illetve gépek segítségével végzett sebészeti beavatkozások története ugyan már legalább harminc éves, de igazából az utóbbi egy évtizedben indultak nagy fejlődésnek, valamint kezdtek elterjedni az ilyen megoldások és eszközök, és ma már az egyik legvirágzóbb technológiai szegmensnek számít a különféle robotok és digitális alapú eljárások használata az egészségügyben.  >>

Mikrotik IDS/IPS Snort támogatással

Ügyfeleink tűzfal mögötti szervereinek védelmét látja el a Mikrotik OS és egy Debian Linux alatt futó Snort IDS/IPS ötvözése.

A rendszer lényege, hogy a Mikrotik OS az adott interfészeken átmenő forgalmat  átadja kiértékelésre a Snortnak, a Linuxon futó elemző program adott esemény bekövetkezésekor tiltja a nemkívánt forgalmat a tűzfalon.


Oracle WebLogic alapú megoldás a Szent Erzsébet Idősek Otthonában

Az idősek nyilvántartásának megkönnyítésére cégünk JDeveloper alkalmazásfejlesztő segítségével Oracle WebLogic alkalmazás szerverre készítette el a rendszert.

Az elkészült alkalmazás Linux és Windows rendszerek alól is futtatható a telepített böngészőben. Nagy előnye, hogy nem igényel Java futató környezetet a kliens gépeken. Ezt a feladatot az alkamazás szerver megoldja. Az rendszer alatt MySQL adatbázis szerver biztosítja a táblák elérését.
QVidium encoder és Amino 140 STB az Ipoly TV-nél 

Új technológia bevezetése mellett döntött a  nógrád megyei  Ipoly Média KFT.  vezetése. Cégünk készítette el és üzemelteti a teljes egészében IP alapon működő rendszert.
Az IP streamet a studióból egy QVidium QVPro H.264 IP Codec küldi a BIX-ben lévő Debian Linuxon futó IP proxynak. Az egyes településeken egy-egy Amino 140 STB illeszti rá a helyi szolgáltató rendszerére a már IP-ről visszaalakított jelet.

A rendszer kis és közepes helyi televiziós társaságoknak nyújthat megoldást IP alapon történő adástovábbításra.. >>


Szolgáltatásaink

  • Hálózatok mérése, tervezése
  • Webáruház
  • Domain regisztráció
  • Tárhely szolgáltatás
  • Weboldal készítés
  • Rendszergazdai szolgáltatás
  • Telefonszolgáltatás
  • Virusírtó rendszerek telepítése